Diary

Oct
20
Fri
2017
Muziek voor clavichord, klavecimbel en orgel @ Maranathakerk
Oct 20 @ 8:15 pm

Muziek voor clavichord, klavecimbel en orgel

Martin Küster, Vincent Ranger & Jörn Boysen

Oct
29
Sun
2017
Zangers en Acteurs @ Het Nationale Theater
Oct 29 @ 11:00 am

Zowel in het gesproken theater als ook in het muziektheater gebruikten veel operazangers in de 17e en 18e eeuw gebaren en gezichtsuitdrukkingen om hun uitvoering nog expressiever te maken.

Jean-Baptiste Lully, de hof-componist van Lodewijk XIV, stond vooral ook bekend als uitstekende declamator. Hij probeerde in zijn aria’s de natuurlijke declamatie van de mens te kopiëren. Samen met de bariton João Luís Paixão – één van de weinige hedendaagse specialisten op dat gebied – presenteert Barokorkest Musica Poetica de hoogtepunten uit hun programma’s van de afgelopen seizoenen, mét de bijbehorende gebaren en gezichtsuitdrukkingen.

MUSICA POETICA
Jörn Boysen

Nov
12
Sun
2017
Bach Cantata BWV 140 @ Maranathakerk
Nov 12 @ 10:30 am

Johann Sebastian Bach: Cantate “Wachet auf, ruft uns die Stimme” BWV 164

Mariana Pimenta, sopraan
t.b.a., alt
Tigran Matinyan, tenor
João Luís Veloso Paixão, bas

MUSICA POETICA
Jörn Boysen

Jan
21
Sun
2018
Ariadne auf Naxos @ Het Nationale Theater
Jan 21 @ 11:00 am

Musica Poëtica bracht Ariadne auf Naxos afgelopen seizoen voor het eerst in zijn oorspronkelijke vorm weer ten tonele. De voorstelling gaat wegens groot succes in reprise.

Rond 1760 ontstond een experimentele theatervorm die melodrama of duodrama wordt genoemd. Daarbij vormen poëzie en muziek gezamenlijk zo’n krachtig geheel, dat menig opera er bleekjes bij afsteekt. In 1774 componeerde Georg Anton Benda zijn duodrama Ariadne auf Naxos, indertijd een groot succes. Barokorkest Musica Poetica brengt Ariadne auf Naxos in zijn oorspronkelijke vorm weer op het toneel.

Ariadne: Michal Bitan
Theseus: João Luís Paixão

MUSICA POETICA
Jörn Boysen